Over ZangProfs


Helderheid in je hoofd is de belangrijkste basis voor een goede zangtechniek.

Als professioneel zanger/acteur/danser weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je zeker te voelen op toneel of in een auditie-situatie. Of je net bent afgestudeerd of al jaren op het podium staat; als je je onzeker voelt, straal je dat ook uit. Door de onzekerheid over een hoge noot of juist een lage noot, verlies je op zo’n moment de ruimte om aan iets anders te denken en lever je in op je spel en/of dansvermogen. Je wordt zenuwachtig en dat gaat altijd ten koste van je prestatie en je plezier.

Acteurs en zangers met vocale onzekerheden of vocale problemen kunnen bij ZangProfs terecht, om samen met zanger/docent Rein Kolpa hun zangtechniek weer op te bouwen. Rein garandeert dat er helderheid komt over hoe je stem werkt, hoe dat voelt en hoe je hem moet gebruiken. Vanuit die helderheid ligt een goede zangtechniek voor het grijpen.

Rein geeft je duidelijkheid en daardoor controle over je stem. Onzekerheid ontstaat door onwetendheid. Als je weet wat je moet doen met je stem, is er geen reden om zenuwachtig te worden voor een nummer of een bepaalde passage in een nummer. Je weet precies wat je moet doen met je zanginstrument, en dat doe je dan. Dat klinkt simpel, en dat is het ook!

Acteurs en zangers met een goede basis en/of zangtechniek, die een auditie of een rol willen voorbereiden, krijgen van Rein de vocale tips en feedback om het beste in zichzelf naar boven te halen. De finishing touch is bij profs vaak de stap die door tijdgebrek wordt overgeslagen. Deze finishing-touch is echter net de x-factor waardoor jij de rol krijgt of waardoor je met zekerheid de moeilijke passages in een nummer tackelt.

Zangtechniek is tastbaar en concreet.

De zang-methode waar vanuit Rein werkt heet “Vocal Core” en is ontwikkeld door Rein zelf. Het is een compacte mix van de klassieke “Bel-Canto” techniek, de modernere zangtechnieken EVTS en CVT en de vocale inzichten die Rein zelf heeft opgedaan tijdens zijn zang- en lesgeef-carrière.

De Vocal Core™ zal voor iedere zanger/leerling uit een andere mix bestaan. Er bestaat niet één methode voor alle zangers; ieder mens en iedere zanger heeft andere behoeften en andere invalshoeken nodig. Door Rein’s zeer brede opleiding en praktijkervaring, weet hij bij iedere zanger/acteur de juiste aanpak te vinden om deze verder te helpen met, en zekerder te maken over hun zangtechniek. Kijk voor meer achtergronden over Rein’s ervaring en loopbaan op zijn website. 

Alle praktische informatie over de zanglessen van Rein in Hilversum en Amsterdam, kun je vinden op de pagina ‘Zanglessen’. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te verkennen.


Vestigingsadres: Raadhuislaan 15a, 2451 AT Leimuiden | KvK-nummer: 66327903 | BTW-nummer: 808854707B01 | Bank: NL49 ABNA 04671356 73 | Privacyverklaring | Algemene Voorwaarden