Vocal Core™


Vocal Core™ is de zang-methode die Rein Kolpa de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Rein heeft zelf een zeer brede opleiding genoten en gezongen in uiteenlopende zangdisciplines. Deze kennis en ervaringen heeft hij verwerkt in zijn Vocal Core™. Voor informatie over Rein’s loopbaan kan je naar reinkolpa.nl gaan.

Veel zangers en zangdocenten weten te weinig over de anatomie van het zingen. Hierdoor is er veel verwarring over zingen en zang-gerelateerde onderwerpen zoals ademhaling, falset en ademsteun ontstaan. Door deze onduidelijkheid gaan zangers fouten implementeren in hun zangtechniek, waardoor er een neerwaartse spiraal ontstaat van te hoge spanningen en druk. In de Vocal Core™ krijg je duidelijkheid over je zang-instrument, hoe alles samenwerkt om een bepaalde zang-kwaliteit te bereiken en hoe je dat toepast in een musical- of popnummer.

Vocal Core™ is een destillaat van de belangrijke zang-stromingen, Bel-Canto, EVTS en CVT, aangevuld met Reins ruime ervaring en inzichten als zanger en zangdocent. Alle vaagheden en overtollige informatie zijn weggefilterd. Alleen de kern, de “Core”, is over gebleven. Vocal Core™ geeft je een heel helder beeld van je eigen stem en jouw zangmechanisme. Met deze kennis kan je, samen met Rein, fantastisch leren zingen of je zangtechniek aanscherpen.